Numa tigela, tempere o lombo com o sumo de limão, louro, alecrim, alho, sal,pimenta e um pouco de azeite;
Deixe descansar no frio por pelo menos 2 horas antes do preparo;
Em seguida, leve ao forno num tabuleiro por cerca de 40 minutos. Corte o lombo em fatias finas. Reserve;
Para o puré, leve uma panela pequena ao fogo baixo com a maçã, o açúcar, o vinho, o cravinho e a canela;
Deixe cozinhar até que a maçã fique bem cremosa e mexa até secar, cuidando para não queimar o que está na panela;
Sirva com o lombinho fatiado
Tempo
Médio
Dificuldade
Médio
Doses
6 Pessoas
Etiquetas
Lombinho, Maçã, Puré
We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.